Söndagar kommer hädanefter vara förknippade med matlagning. Mycket matlagning. Nu har vi stått ett par timmar i köket och tillrett veckans alla luncher. Det betyder att jag endast kommer koka lunch till Devin under veckorna, och själv bara kunna ta en färdig låda ur kylskåpet. Det här är absolut det lättaste sättet för att se till att få i sig nyttig mat varje dag enligt mig. Dessutom sparar man en massa tid och pengar.
Tyvärr är ju dessa matlådor kanske inte så roliga i längden, men det är också en del av poängen. Jag vill komma ifrån tanken på att allt ska vara så fruktansvärt gott hela tiden. Sanningen är ju trots allt den, att mat är bränsle. Energi för att kroppen ska fungera optimalt. Mat innehållande massa socker och snabba kolhydrater är ju gjord för att trigga igång hungern ännu mer, vilket gör att man äter bra mycket mer än man borde. Håller man sig till (och lär sig uppskatta) ren och oprocessad mat utan tillsatser får man automatiskt i sig den mängd kroppen behöver. Varken mer eller mindre. Det är det som är utmaningen.
Potatis, ris, lax, torsk, köttfärs och grönsaker. Svårare än så behöver det inte vara.
Kommentarer