Det här med att ha hund | Den svenska drömmen
annacaroliin

Den svenska drömmen

Annons

Det här med att ha hund

Nu sitter jag och försöker få tillbaks rösten efter att ha fått ett raseriutbrott på hundskrället. Inte första idag kan jag lova. Vissa dagar skulle jag verkligen kunna tänka mig att ge bort honom, jobbig är han. Får nog snart ringa hit Cesar Milan.

Dexter har alltid varit jobbig på det sättet att han tuggar sönder precis ALLT! Man kan verkligen inte ha något av värde framme. Varken på golvet, soffan, borden eller andra ytor han når upp till. Då ligger grejerna i beståndsdelar efter fem minuter. Man tycker ju kanske att vi borde ha lärt oss vid det här laget, men jag vägrar liksom acceptera att jag ska behöva låsa in alla grejer i mitt eget hem för att inte bli av med dem. Det är banne mig inte okej! Han tuggar ju för fasen sönder väggarna till och med!

En annan grej som blivit tusen gånger värre under tiden jag och Devin låg på sjukan är promenaderna. Han drar och drar och drar. Kilometer efter kilometer. Jag tycker ändå vi har varit hårda med honom och hållit stenhårt på att han ska gå bredvid oss och inte dra, och det började ge resultat, men nu fungerar det inte alls igen. Det svåraste är ju att det är aningen problematiskt för mig att fostra honom på promenaderna eftersom jag alltid har med Devin i vagnen/rullstolen. Jag pallar inte att styra en vagn med ena handen och fostra en hyperaktiv 30 kilos labrador med den andra. Varje gång slutar det med att jag kommer hem genomsvettig och fly förbannad.

Men det är väl bara att hålla ut. Snart kan ju Devin gå själv igen, och då blir det ju betydligt lättare. Men oj så många arga blickar jag ger den hunden dagligen.

Om ni har något tips på hur man får envisa hundar att 1. sluta tugga sönder hemmet och 2. sluta dra, får ni väldigt gärna dela med er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
annacaroliin

Kommentera

 1. Fiia

  Vår labbis 1 år gammal blev nyligen kastrerad och oj så stor skillnad. Slutade dra i kopplet, möter andra hundar fint och kan överlag bete sig bättre. De va flick hundar o dofter som hans liv snurra runt 🙂 o labbisar e ju kända för att gnaga sönder saker o va hyper 🙂 good luck till er! 🙂

 2. Elin

  Säger som många fler här; aktivering! En labbet är en hund som behöver stimulans. Jag håller ju på med flera olika grenar själv (agility, lydnad, rallylydnad) och vet rätt mycket om andra också så släng iväg ett pm på fejan om du vill hänga med och träna nån dag!

 3. Michelle

  Aktivera honom inne med lydnadsträning nu som då, sitt o. ligg etc. Ha alltid leksaker i närheten lite här och var för att snabbt ha till hands när han börjar tugga på något otillåtet. Prova att gör dig superintressant på promenaderna och ta andra vägar än vad ni brukar, träna lite vardagslydnad mitt i allt och ha med någon belöning när han går fint. Om min hund börjar dra i kopplet stannar jag alltid och hon tvingas komma tillbaka till fotposition före vi fortsätter framåt. Ser jag att hon är helt ofokuserad på vad jag gör, kan jag helt kalt svänga om och gå åt andra hållet för att hon skall märka att det alltid är bra att se vad jag håller på med och vart jag är påväg istället för att springa och dra flera meter framför mig! Lycka till!

 4. Saga

  Aktivera, aktivera och aktivera 🙂 de tuggar för att de är rastlösa. Motionera ordentligt dagligen och stimulera hans hjärna så borde han bli trött o lugn hemma. Även ha tuggben som någon annan skrev är en bra idé 🙂

  Med att han drar är svårt.. Också där att han har mkt energi. Nu har inte jag läst hur gammal han är men på bilden ser han ut att vara valp/ungdom. Prova söka hans uppmärksamhet när han går i koppel och beröm när han möter din blick 🙂
  Kanske gå en hundkurs? De brukar hjälpa 🙂

  Lycka till! Hundar är underbara men krävande haha 😀

 5. Ida

  Min första tanke är får han tillräckligt med stimulans, alltså både fysiskt men främst psykiskt? Är en hund uttråkad hittar den på det som för oss är ren jävelskap men för hunden bara är ett sätt att aktivera sig, typ gnaga sönder skor, slita stoppning ur soffkuddar etc. Vi har haft tur med vår golden, hon vet vilka saker som är hennes och dessa får hon tugga på/bita sönder men jag tror att vissa hundar har större benägenhet att tugga än andra oberoende stimulans. Jag skulle föreslå att nästa gång du tränar så ska hunden vara trött, den borde få springa av sig värsta energin före du börjar gå med den i koppel. En annan sak du kanske kunde prova är att delta i någon hundkurs, typ spårning eller agility där han får göra av med sin extra energi samt använda huvudet. Det sägs att 10 minuter spårning är lika jobbigt som 5 timmar promenad. Att köpa antidrag grejjer ser jag inte som ett långsiktigt alternativ men kanske går att testa tills ni är på¨banan igen. Lycka till!

 6. Mimmi

  Som hundägare vill jag bara tipsa om att ju mer du skriker på honom och är arg, desto sämre mår hunden och desto mer tuggar han och drar i kopplet. Skrik och grälor fungerar ej på hundar, de lär sig inte av det. Tvärtom förvärrar det problemet. Kontakta en hundskolare eller adoptera bort hunden om du inte har tålamod/tid att skola den själv.

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats